Velkommen til Sri Sri Ayurveda!

Mat

 

Mat: Den naturlige helbreder

Ayurvedisk matlaging er enkel og velsmakende, og i tilberdeningen bevares livsenergien. Gjennom maten kan du oppleve en naturlig letthet og ro i kropp og sjel. I måltidene er den naturlige næringsverdien og smaken bevart. Det er ukomplisert, og du kan enkelt tilbrede maten i ditt eget kjøkken som en daglig rutine.

Den ayurvediske matlagingen baserer seg på prinsippene fra den gamle, ayurvediske kunnskapen og kombinerer dette med tilgjengelige varer fra vår moderne verden. Utgangspunktet er å ha riktig mat til rett tid, basert på ens individuelle kropp eller eventuelle ubalanser i doshaene. Ayurveda anbefaler ikke å følge strenge dietter eller hoppe over måltider. I stedet oppfordrer ayurveda til sunne, næringsrike måltider til riktig tid. Etter behov vil det redusere vekten. 

 

ayurvedisch koken
 

 

 

 

ayurvedisch koken

Du er hva du spiser

Tilstanden i kropp og sinn er uadskillelig forbundet med maten vi spiser. Ayurveda deler mat i tre kategorier: Sattva, Rajas og Tamas. Sattva betyr klarhet, harmoni og balanse og er i produkter som fersk frukt, grønnsaker og korn. Rajas betyr aktivitet og rastløshet og gis av krydret og tung mat. Tamas betyr treghet og tyngde og finnes i mat som kjøtt, gammel mat, alkohol og koffeinholdige drikker. Kurset gjør deg oppmerksom på hvordan mat påvirker både tanker og humør. Ledesnoren i kurset er hvordan du skal bevare sattva.

Mat tilpasset din egen grunntilstand

Ayurveda tilbyr tilpassede, individuelle retningslinjer for mat som helbreder og gjenoppretter balansen i den enkeltes konstitusjon. I dette kurset lærer du hvordan du kan forholde deg til din egen grunntilstand og hva slags mat som passer deg best. Er det ubalanse i en eller flere av doshaene, er det tilrådelig å tilpasse maten slik at doshaene kommer i balanse igjen. Derfor anbefaler vi å først oppsøke en ayurvedaspesialist som kan stille riktig pulsdiagnose og gi informasjon om din grunntilstand og mulige ubalanser.

 

 

 

Mat som gjør deg glad!

Sunn mat bør også være svært velsmakende! Det er viktig at maten du spiser taler til alle sanser. Etter å ha gjennomført dette kurset, vil du ikke bare nyte matlagingen. Du vil også oppleve at både du selv og familien næres gjennom god helse, entusiasme, energi og indre fred.

Kursets varighet: 4 dager, 3,5 timer per dag. Her finner du datoene og stedene.

For tiden er det ingen kursdatoer tilgjengelig. For mer informasjon om ayurvedisk matlaging, vennligst send en mail til: info@srisriayurveda.no.

 

ayurvedisch koken