Velkommen til Sri Sri Ayurveda!

Utdanning

 

 

Sri Sri Ayurvedas produksjonsavdeling

 

Sri Sri College of Ayurvedic Science and Research (SSCASR) tilbyr bachelor-utdannelse i ayurvedisk medisin og kirurgi (Bachelor of Ayurvedic Medicine and Surgery, B.A.M.S), som er anerkjent av både CCIM (Central Council of Indian Medicine) og av den indiske regjeringen. Som sådan er SSCASR en av de fremragende institusjonene, "Institution of Excellence", som praktiserer den tradisjonelle, indiske legevitenskapen.

 

Utdanningen kjennetegnes av en høy  undervisningsstandard hvor ayurveda formidles med en balansert likevekt mellom gammel, tradisjonell kunnskap og moderne vitenskap. Det forskes kontinuerlig av høyt kvalifiserte, ayurvediske forskere, og disse bygger en bro mellom den gamle visdommen og den moderne verden.

 

Det faglige kurset (B.A.M.S.-graden) strekker seg over en periode på 4 ½ år, og består av tre faser på atten måneder hver seg. I tillegg er det obligatorisk med ett års praksis som en del av utdannelsen.

 

Høyskolen har et omfattende bibliotek med mer enn 3500 bøker om ayurveda, og andre medisinske fag. Biblioteket har også en digital avdeling som gir tilgang til mer enn 2000 medisinske tidsskrifter. Omtrent 400 plantearter - blant annet sjeldne og lokale, medisinske plantearter - er spredt over et område på seks dekar (ca. 24 280 m2). Dette gir elevene anledning til å bli kjent med hver eneste art av de medisinske urtene.

 

I Yes+ -programmet til Art of Living, er yoga og meditasjon en del av undervisningen. På den måten blir ikke deltagerne bare gode fagfolk, de får utvikle sitt potensiale som bevisste verdensborgere og blir i stand til å hjelpe og bidra overfor andre.